Turnaround management

Turnaround management hervorming kan het tij doen keren in je bedrijfsvoering.

Het doen herleven van je bedrijf via herstructureren, veranderen van richting of strategie en de implementatie hiervan is de specialisatie van de management experts van ABSIC Group. Het is belangrijk dat het turnaround managementproces bijtijds van start gaat.

Een strategisch plan om je bedrijf te bevrijden van knelpunten en obstakels door de reden achter falende prestaties in de schadeherstelmarkt te identificeren en deze te corrigeren via analyses, planning en implementatie.

Het proces dat na goedkeuring van het door de turnaround expert opgestelde plan wordt opgestart gaat in tegen de natuurlijke bedrijfsvoering en dat heeft tijd nodig. Vandaar dat het traject voor minimaal één jaar wordt vastgelegd.

Signalen inzet turnaround management 
Het managen van je bedrijf is een veelomvattend proces en het succes ervan is mede afhankelijk van goed ondernemerschap en correcte markt- en rapportagedata. Hierbij zijn niet alleen marktsignalen maar ook de interne signalen cruciaal. 

Het dynamische karakter van de schadeherstelbranche kan je schadeherstelbedrijf zwak maken wanneer niet tijdig wordt ingegrepen. Hierdoor verliezen bedrijven niet alleen marktaandeel ten opzichte van de concurrentie, maar is door bedrijven gekozen voor werkwijzen welke voor velen al jarenlang een negatieve ongezonde return on investment (ROI) tot gevolg hebben. Alleen een ommekeer kan een verandering brengen.

Maar ook extreme groei brengt vaak problemen met zich mee en zorgt ervoor dat je bedrijf met kleine- of helemaal geen marges moet werken. Maar ook ontwikkelingen in technologie, marketingstrategie zijn een onderdeel van het probleem.

Informatie die gerapporteerd wordt in een organisatie en inzicht in de cijfers vormt de basis van besluitvormingsprocessen van het management. Als rapportagemechanismen intern niet goed functioneren, kan dit problematisch zijn voor de keuzes die gemaakt worden.
Ook hierdoor kan je organisatie terechtkomen in een neerwaartse spiraal van slechte keuzes, gebaseerd op een slechte keuze uit het verleden.
En het gevolg is dat je hierdoor met je bedrijf vast komt te zitten in een strategie die zich in het verleden ooit heeft uitbetaald, maar in het heden achterhaald is.

Turnaround management traject met winstgarantie op het te leveren resultaat
Omdat we zo overtuigd zijn van onze specialistische kennis in de schadeherstelbranche hebben we lef.

Het turnaround managementtraject is dé oplossing!  Samen zorgen we dat er weer geld verdiend gaat worden binnen je organisatie. En dit met een winstgarantie op het te leveren resultaat binnen een periode van één tot maximaal twee jaar, al naar gelang de grootte van de organisatie. Hier zijn uiteraard duidelijke spelregels aan verbonden.
Het werkt! Daarom durven we hierin te investeren, daar dit de oplossing is voor organisaties in de schadeherstelbranche.

ABSIC Group - de betrouwbare partner in de schadeherstelbranche
Je beschikt met ABSIC Group over een zeer deskundige, betrouwbare partner met niet alleen een brok ervaring, maar specialisatie operationeel- en turnaround management binnen de internationale schadeherstelmarkt.
Onze werkwijze is pragmatisch, no-nonsens, effectief en met een positieve benadering.
Samen komen we tot begrijpelijke- en concrete oplossingen die passen binnen de bedrijfscultuur. Na implementatie volgt uiteraard ook de nazorg, zodat alles op hoog niveau blijft draaien met het gewenste resultaat.  

Nieuwsgierig naar wat ABSIC Group voor je bedrijf of organisatie kan betekenen? Aarzel niet en neem contact op.